Начало
НачалоБременност и ражданеРаждане във вана вече и в България
Раждане във вана вече и в България 01 ноември 2007

Специална вана беше закупена от Дания в Първа АГ болница „Света София”, предаде в. „Стандарт”. България е една от първите страни в Източна Европа, в която се въвежда тази екстра. Ваната е предназначена за нормално раждане – бебето не трябва да е застанало седалищно или да има индикации за други усложнения. Не се препоръчва раждане във вана и в случай, че плодът е много едър.

Основните плюсове на раждането във вана са два:

- намалява се както болката на родилката, така е времето за раждане;

- намалява се шока на бебето, защото е доказано, че при нормално раждане има неблагоприятни фактори, свързани с преминаването от течна във въздушна среда.


Ваната побира 500 литра вода и има меки извивки. Бременната може да по гръб, странично, на четири крака, по корем. Специални надуваеми възглавнички спомагат за удобството на бъдещата майка. Температурата на водата е около 37 градуса, като по желание на родилката може да бъде увеличена. Водата тече през цялото време, излишната изтича през специален преливник. По този начин се поддържа постоянна температура.

 
Първото раждане във вана в България е предвидено за 06.12. тази година.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator