Начало
НачалоБременност и ражданеБременност и сън
Бременност и сън 30 октомври 2007

За важността от съня много е изписано и изговорено, но малко се обръща внимание на съня на бременните дами. www.sleepfoundation.org и doctorbg.com съветват:

1. В първото тримесечие спете на лявата си страна! Така ще подобрите кръвообращението около плода и бъбреците си. Избягвайте да лежите дълго по гръб.


2. Пийте много течности през деня, но не и непосредствено преди лягане!


3. За да предотвратите стомашните киселини, избягвайте пикантните, киселинни (като доматите) и пържените храни. Ако това не помогне, опитайте да спите, като поставите главата си на няколко възглавници.


4. Редовните упражнения ще Ви помогнат да се почувствате тонизирани, ще подобрят кръвообращението Ви и ще предотвратят схващания на краката.


5. Опитайте да хапвате по мъничко, но по-често! Така няма да се създаде излишна тежест в корема Ви.


6. При възможност и желание използвайте специалните хапчета за сън за бременни – те са безвредни за Вас и детето Ви!


7. Подремвайте си и през деня! Според скорошно изследване 51% от бременните жени обичат да поспиват по час-два,


8. Реалаксирайте! Опит за йогийска релаксация и някои леки дихателни упражнения могат да Ви накарат да се почувствате отпочинала и свежа! Топла вана или душ преди сън също.


9. Ако страдате от безсъние повреме на бременността си, задължително се консултирайте с лекар!

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator