Начало
НачалоСексуално здравеУпражненията на Кегел
Упражненията на Кегел 30 октомври 2007

Упражненията на Кегел са най-ефективният естествен начин за профилактика и контрол на инконтиненцията (незадържането на урина).

Най-често тя се дължи на намален тонус на мускулите на тазовото дъно, което може да се случи след раждане, напълняване и други.

Незадържането на урина обикновено се случва при повишаване на налягането в коремната кухина - при смях, кихане, кашлица, джогинг, по време на сексуален контакт.

Упражненията на Кегел водят до значително подобряване на тонуса на тези мускули. Така те намаляват риска от развитие на инконтиненция при жени, на които предстои раждане; също така, те спомагат и за отслабване и контрол на самата инконтиненция и не на последно място – като “страничен ефект” от тях се наблюдава и повишаване на сексуалното удоволствие и при двамата партньори.

Мъжете с инконтиненция, или тези които искат да подобрят способността си за задържане на еякулацията, също могат да практикуват тези упражнения.

В какво се състоят упражненията? Най-напред трябва да се научите да “разпознавате” мускулите на тазовото дъно – това са мускулите, които спират струята урина по време на уриниране. Ако сте жена, можете да усетите мускулите и като пъхнете пръста си във влагалището. Самото упражнение се състои в свиване на тези мускули за около 10 секунди и след това отпускане за също толкова време. Правете максималния за Вас брой повторения няколко пъти дневно. По-отчетливи резултати с наблюдават след 12 седмици.

Хубавото е, че тези упражнения не отнемат допълнително време, тъй като могат да се правят навсякъде и по всяко време, включително докато седите в колата по време на задръстване или гледате филм.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator