Начало
НачалоБременност и ражданеОплождането ин-витро може да доведе до мастни натрупвания при детето.
Оплождането ин-витро може да доведе до мастни натрупвания при детето. 29 октомври 2007

Ин-витро оплождането (ИВО), повлиявайки етапи от развитието, може да доведе до повишено количество на подкожни мазнини при деца,заченати по този начин, сочи проучване.

Предишни проучвания предполагат, че пре-зачеването и пре-имплантацията може би имат основна роля в пренаталното и постнаталното развитие, затова лекари от Медицински център в Амстердам изследвали натрупването на мазнини при 466 деца, получени ин-витро и по естествен път.

233-те деца, заченати ин-витро, тежали значително по-малко при раждането си или са били родени преждевременно в сравнение с 233-те деца, които не са заченати ИВ. Между 8 и 18-годишна възраст децата, получени чрез ИВ имали по-голям процент мазнини в сравнение с връстниците си, получени чрез спонтанно зачеване.

Измерването на подкожната мазнина на места като мишницата и китката показало наличието на по-голямо количество мазнини и по-малък процент мускулна тъкан. На 18-годиша възраст децата, родени чрез ИВО, имали по-високи нива на периферната, централна и общава мастна тъкан. Учените не установили разлики в плътността на костите при различните деца.

Тъй като затлъстяването е основен риск за развитие на сърдечни болести, учените смятат, че е необходимо дългосрочно мониториране на децата, родени след ИВ.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator