Начало
НачалоСексуално здравеЕрекцията
Ерекцията 24 октомври 2007

Ерекцията е сложен процес; получава се от поредица физиологични процеси, които водят до изпълването на пениса с кръв и по този начин - неговото втвърдяване.

За да настъпи пълноценна и дълготрайна ерекция, от значение са емоционално-психологическите фактори като самочувствието на мъжа, взаимоотношението му с партньорката, както и общото здраве - състоянието на нервната, ендокринната и сърдечно-съдовата система.

Когато мъжът бъде сексуално стимулиран, мозъкът изпраща импулси към пениса, като по този начин мускулите в него се отпускат - пещеристите тела започват да се пълнят с кръв. Пенисът се уголемява, става по-твърд и настъпва ерекция. Уголемявайки се, пещеристите тела пречат на кръвта да се отича от пениса и така се запазва ерекцията. Повечето проблеми с еркецията са именно свързани със заболявания, които пречат на нормалното кръвоснабдяване на пениса.

В процеса на стареене мъжът получава ерекция все по-бавно, като времетраенето й намалява. Времето за оргазъм се увеличава. Това са нормални физиологични промени, които не трябва да се бъркат с импотентността и еректилната дисфункция.

За по-бърза и дълготрайна ерекция мъжът трябва да бъде сексуално активен, да се опитва да живее здравословно и да ограничава стреса.

Тютюнопушенето води  до поява на хипертония, сърдечно-съдови заболявания и еректилна дисфункция. Затова мъжете, които пушат, имат по-голям риск да развият ЕД.

Поддържането на тегло има важно значение за поддържане на сексуалните фукции. Затлъстяването води до понижаване на самочувствието и оттам до нарушения в ерекцията. Освен това наскоро бяха публикувани данни, че голяма част от мъжете с голям ханш имат ниски нива на тестостерон.

Злоупотребата с алкохол води до влошаване на ерекцията, затова не прекалявайте, а пийте умерено!

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator