Начало
НачалоЕстетична медицинаКозметична стоматология
Козметична стоматология

  Често хора, които нямат чести посещения при стоматолог, не обръщат достатъчно внимание на естетичния вид на зъбите си. А най-яркото доказателство за здрави и красиви зъби, естествено, е усмивката. Повечето пациенти, които се нуждаят от някоя от процедурите от козметичната стоматология, искат да променят някои от следните показатели (а често почти всички, в различни комбинации):

 - изгледа на вашите зъби;

 - оцветяване и/или петна на зъбите;

 - липсващи зъби;

 - неравности, пукнатини, „струпани” зъби;

 - пространства между зъбите;

 - потъмнели стари пломби.

  Ето кои са основните манипулации, обикновено разбирани като козметична стоматология.

   - избелване на зъби
  Избелването на зъби е козметична манипулация, която има за цел да възстанови естествената белота на вашите зъби. Цветът им се променя с годините поради консумация на някой храни, напитки, тютюнопушене и др.

  - поставяне на фасети
  Фасетите са един начин вашите предни зъби да изглеждат красиви и естествени. Те се залепват директно върху предната видима част на зъба. Обикновено анестезия не е необходима.

  Поставянето на фасети може да стане само с две посещения в стоматологичния кабинет. При първото посещение може да се наложи да се отнеме съвсем тънък слой от емайла на зъбите за да се направи място за фасетата и да се осигури здравина. Взема се отпечатък и се изпраща в лаборатория, която изготвя фасетите така, че напълно да прилягат към вашите зъби и да имат необходимия естетичен завършек. За самата изработката са необходими няколко дни. При второто посещение фасетите се залепят за вашите зъби.

  - поставяне на коронки
  Когато един зъб се счупи, има голяма стара пломба или в голяма степен е разрушен, вашият стоматолог може да препоръча поставяне на корона.
Короната заздравява и предпазва останалата зъбна структура, а също така придава естетика на вашите зъби, която ви позволява да се усмихвате свободно. Естетичните короните могат да бъдат металокерамични или изцяло керамични.

  - поставяне на мостове
  Мостът е начин да се заместят един или повече липсващи зъба. Заместването на липсващи зъби улеснява чувствително процесът на дъвчене. Също така може да подобри вашата усмивка. И не на последно място поддържа вашите зъби и венци здрави.

Неподвижната мостова конструкция може да замени един или повече липсващи зъби и се прикрепя към зъбите в съседство на дефекта. Такъв мост може да се сваля само от стоматолог.

Мостът може да бъде метален, изцяло керамичен или металокерамичен.
Постоянният мост ще ви помогне да дъвчете отново удобно и да се чувствате спокойни, когато се усмихвате.


Модерната стоматология с авангардните технологии може да подобри Вашия изглед и Вашето самоуважение, и увереност. Естетичната/козметична стоматология притежава възможностите наистина да промени Вашия живот.

www.doctorbg.com



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator