Начало
НачалоСексуално здравеВагиналният душ
Вагиналният душ 22 октомври 2007

Нормално във влагалището на жената се съдържа естествена бактериална флора. Тя, както и нормалната киселинност на влагалището, го предпазват от проникване на външни микроорганизми и развитие на инфекция.

Вагиналният душ може да доведе до нарушаване на баланса между микроорганизмите от естествената влагалищна флора, което да намали защитните й свойства, и да доведе до поява на симптоми като засилен влагалищен секрет и дискомфорт.

Американската асоциация на акушерите и гинеколозите, както и повечето лекари, препоръчват на жените да се въздържат от ползване на дамски душ, освен ако не се налага по предписание от лекар. Вагината има естенствен начин, по който да се очиства, така че вагиналният душ не носи допълнителна полза за здравето и дори напротив – може да стане причина за развитие на заболяване.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator