Начало
НачалоБременност и ражданеТютюнът и бременността
Тютюнът и бременността 23 октомври 2007

Тютюнопушенето е опасно за здравето. Това, което е очевидно за по-голямата част от французите е че жените за нещастие продължават да пушат по време на бременността. Тази група е представлява една трета от французойките.

Трябва да се отбележи, че цигарата е също толкова „отровна” за майката колкото и за бъдещото дете. Не бива да се забравя и за неприятните последствия, които оказва табака върху бащата. По тази тема наистина се говори рядко. За развитието на детето съществува риск на всеки етап от вътреутробния период.

Трябва да се знае, че всички тези неблагоприятни ефекти са обратими щом като жената спре да пуши. И никога не е твърде късно да се отбие кърмачето. Още повече едно друго нещо е сигурно, всички пагубни последствия са дозозависими. Това ще рече, че дамите които пушат повече от десет цигари на ден са многократно повече изложени на риск отколкото по-умерените пушачки.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator