Начало
НачалоЗдравословно храненеРазтоварващи дни поне веднъж месечно
Разтоварващи дни поне веднъж месечно

Разтоварващите дни подпомагат на организма да се освободи от натрупани токсини, да се улесни осъществяването на механизмите в стомашно-чревния тракт. Необходимо е да се отдели поне един ден в месеца, когато да се приема еднообразна храна.

Разтоварващите дни могат да бъдат с много различни диетични режими. Някои диетолози препоръчват това да е ден или дни от месеца, които да се приемат само течности. Разбира се, те трябва да бъдат разделени и да не се смесват различни напитки.

Ето няколко примера :
Сокове: 1000мл плодови или зеленчукови, 6 кратен прием на ден.
Бирен ден: 4л бира.
Чаен ден: 1000мл билков чай.


Друг вариант е през определен ден да се поема само един вид храна с еднакъв начин на приготвяне. 500-600г пиле – варено, задушено или печено, неограничено количество салата (зелена) или 200г ориз сварен и подправен или ден с извара - 5 пъти по 150г вкусно подправена диетична извара.

Възможно е разтоварващият ден представлява диета с разрешен прием само на ядки. Препоръчват се лешниците. По време на разтоварващия диетичен ден могат да се изядат не повече от 100-125г лешникови ядки.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator