Начало
НачалоБременност и ражданеТестовете за бременност
Тестовете за бременност 22 октомври 2007

  Човешкият хорион гонадотропин (ЧХГ) е хормон, който се произвежда по време на бременността. Функцията му е да подпомогне нейното износване. Хормонът може да се открие в урината най-рано няколко дни преди очакваната дата на менструацията, след което количеството му се удвоява на всеки 72 часа. Пикът на хормона е между 8-11 седмица на бременността, след което нивото му постепенно започва да намалява.

  "Домашните" тестове за бременност отчитат наличието на този хормон в урината:
Ако не сте бременна, урината Ви не съдържа ЧХГ и ще се оцвети само контролната линия на теста. Тя показва, че самия тест не е повреден или с изтекъл срок на годност. В случай, че тя не се оцвети – купете си нов тест.

  При наличие на бременност до контролната линия се появява втора цветна линия. Тя може да е по-бледа, и показва наличие на ЧХГ в урината, тоест - вероятна бременност. Ако получите такъв резултат, посетете Вашия гинеколог, за да регистрира бременността Ви и да започне да я следи редовно.  Съвременните тестове са толкова чувствителни, че могат да отчетат налична бременност няколко дни преди очакваната дата на менструацията. Ако резултатът от такъв “ранно” направен тест е отрицателен, а цикълът Ви закъснява, трябва да повторите теста след поне едноседмично закъснение. Това се налага тъй като в най-ранните стадии на бременността нивото на хормона е ниско и са възможни фалшиво отрицателни резултати. За да се намали максимално вероятността от такива, се препоръчва теста да се направи с първата сутрешна урина - в нея нивата на хормона ЧХГ са най-високи.

  Независимо дали теста е положителен или отрицателен обаче, при двуседмично закъснение на менструацията, е задължително да посетите гинеколог.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator