Начало
НачалоЗелена аптекаЗеленият чай
Зеленият чай

Казват, че природата ни е дала всичко, за да сме здрави, стига да съумеем да го използваме. Тези дарове са безброй, а ние се сещаме за тях обикновено едва когато сме изгубили равновесие.


Един от тези дарове е Зеленият чай. Бил е известен със здравословния си ефект още в древен Китай. Днес, със своите методи, науката има възможност да разкрие много от тайните на неговото въздействие.

Зеленият чай е антиоксидант. Той неутрализира свободните радикали – частици, които способстват за процесите на стареене и развитието на туморни клетки. Кое води до образуването на свободни радикали? Определено количество свободни радикали се образува по време на нормалните метаболитни процеси, но организмът, разполага с механизми, които да ги ликвидират. Замърсяванията от околна среда, тютюнопушенето, алкохола и въобще – нехармоничният начин на живот, застрашава този баланс. Ето защо, днес повече от всякога бихме имали полза от природните антиоксиданти.

Зеленият чай има редица ефекти. Тук ще изброим само някои от тях:
Установено е, че сред хората редовно употребяващи зелен чай, честотата на раковите заболявания е по-ниска, а развитието на самите заболявания по-бавно.
Зеленият чай укрепва имунната система, а с противовъзпалителното си действие способства за по-бързото отминаване на “настинките”. Установено е и положително въздействие върху симптомите при артрит и множествена склероза.
Зеленият чай намалява нивото на холестерол в кръвта, като така предпазва организма от атеросклероза (натрупване на холестерол по стените на кръвоносните съдове).
Зеленият чай подобрява функциите на мозъка и облекчава симптомите на болестта на Алцхаймер.
не на последно място - заланият чай ускорява метаболизма на мазнините и  спомага за намаляването на телесното тегло.

Всъщност установено е, че антиоксидантът открит в зеления чай е два пъти по-силен от витамин С и Е взети заедно. Това може да обясни ефективността му в поддържането на здравето и профилактиката и лечението на толкова много заболявания.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator