Начало
НачалоЕстетична медицинаЕстетични операции на бюста
Естетични операции на бюста

Редукционна мамапластика (намаляване на бюста)

Големият бюст може да предизвика не само естетичен дискомфорт, но да предизвика деформация в стойката, деформация на гръбначния стълб, подсичане и масерация на кожата под гърдата. Съвременните оперативни техники целят да намалят бюста, да му придадат красива форма с максимални белези. При две от техниките белег остава само около ареолата. При гигантомастията, когато се отстранява над 800г тъкан от гърдата белегът е обикновено във вид на обърната буква ”Т”. Ареоло-мамиларният комплекс (ареолата заедно с жлезистата тъкан на жлезата) при намаляването на бюста се оставя на краче сварзано с горната, долната или страничната част на гърдата, докато при гигантомастия този комплекс се поставя като свободен, пълнослоен трансплантант, които след това се зашива на новото място.

Аугментационна мамапластика (уголемяване на бюста)

Може да се осъществи с помощта на протези или свободни-кожно мускулни ламба. В зависимост от пълнежа им мамарните импланти биват серумни и силиконови. По форма могат да бъдат кръгли или анатомични. Кръглите протези са по уместни при малък нептозирал бюст, анатомичните са по-подходящи за жени с по-развит и отпуснат бюст. Протезите се въвеждат над или под пекторалния(гръдния) мускул чрез три възможни достъпа: субмамарен(под гърдата), периареоларен(около ареолата на гърдата) и аксиларен. Пациентки подлежащи на уголемяване на бюста трябва да имат предоперативна мамография за открижане на евентуални доброкачествени или злокачествени новообразувания и задългително гърдите да бъдат набюдавани следоперативно веднъж годишно.

Мастопексия

Мастопексията е оперативна интервенция с цел да коригира увисването на бюста. Техниките за повдигане на бюста се отличават от тези за намаляване на бюста само по това, че тук не се отстранява никаква тъкан. Последната се моделира и оформя под кожния сутиен. Със специална имплант разположен под кожата се формира ”вътрешен сутиен”, който повдига и подържа гърдата.

Лечение на гинекомастия

Достъпът за отстраняване на развилата се млечна жлезна тъкан в мъжката гърда е през ареолата. При адипозна форма на болестта лечението може да се извърши само с помощта на липосукция.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator