Начало
НачалоЗдравни новиниНов регионален център за сексуално здраве и превенция от ХИВ
Нов регионален център за сексуално здраве и превенция от ХИВ 18 октомври 2007

Регионален център за проучвания и обучение по подхода “Връстници обучават връстници” ще бъде открит в четвъртък, 18 октомври, от 11.00 ч в зала 63 на Националния център по опазване на общественото здраве. Инициативата е от страна на UNFPA (Фонда на ООН за население) и е подкрепена от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН в България” на Министерство на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Д-р Атанас Додов, заместник-министър на здравеопазването ще открие официално центъра а в церемонията ще участва г-н Александър Бодироза, ръководител на Програма „Сексуално и репродуктивно здраве и превенция на ХИВ/СПИН сред подрастващите” на UNFPA, Ню Йорк.

На откриването ще има и пресконференция, на която ще бъдат представени постиженията на българските институции и програмите в областта на здравното образование за превенция на рисковото поведение, тенденциите в страната и необходимостта от комплексно здравно образование, както и предстоящите дейности в работата на новия център.

Новият регионалнен център ще оказва експертна помощ на програми по подхода „Връстници обучават връстници” в региона на Източна Европа, Централна Азия и Арабските държави. Там ще се провеждат и обучения на обучители в областта на сексуалното и репродуктивно здраве на подрастващите, ще се изградят, поддържат и разпространяват информационно-образователни ресурси в региона. Целта е и чрез регионалния център да се провеждат и разпространяват проучвания и оценки на програми по подхода “Връстници обучават връстници” в региона и по света.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator