Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиДека Дуроболин - плюсове и мунуси
Дека Дуроболин - плюсове и мунуси

  Основна информация
 Дека-Дураболин (Deca-Durobolin), Ретаболил, Норма Дека, Дурабол, Нандролон и др. е произведен за първи път през 1959 година от Органон. Активната съставка е нандролон деканоат. Първоначалното му предлагане е в ампули от 1 мл със съдържание на 50 мг от генеричната съставка. Най-широко предлагане в наши дни има 2 мл. шишенце с активна субстанция 200 мг, а все по-често се появява 10 мл разфасовки със съдържание на 250 мг/ мл. . Препаратът обикновено се инжектира веднъж седмично.Оптималните дози варират между 200mg. и 600mg. седмично.От практична гледна точка 400mg. седмично е препоръчително в комбинация с други стероиди.Резултатите се наблюдават обикновено след няколко седмици. Полуразпадът на Дека-Дуроболин се извършва за период от 6-7дни. Препаратът остава метаболити в организма до 18 месеца, а това е важно да се знае при при тест за стероиди.

  Дека-Дуроболин се съхранява на тъмно и хладно място. Когато е на прекалено хладно, на дъното се образува утайка. Важно е да се инжектира само прозрачен разтвор, затова ампулата трябва да се загрее предварително в топла вода, докато кристалите се разтворят. Ретаболилът е изключително използван препарат и негови ментета на черния пазар не са изключения. Датата на производство трябва да е очевидно отпечатана на ампулата.

  Плюсове
  Ретаболилът е инжекционен анаболен стероид със силен анаболен ефект и слаби андрогенни свойства.Именно тези му качества го правят отличен препарат за покачване на мускулната маса и, съответно, увеличаване на силата. Основните плюсове, заради които Дека Дуроболинът е толкова популярен стероид, са два.
 
- N1: действа на повечето хора независимо от пола, възрастта и теглото;

- N2: не е опасен за черния дроб
 
  Ретаболилът е използван от спортистите по цял свят основно за трупане на маса в основния период. Основен му плюс е, че повишава белтъчния синтез, а от това следва желаното увеличаване на мускулите. Ретаболилът намалява количеството на катаболния хормон кортизол, увеличава обмяната на веществата, като подобрява циркулацията на кръвта в тялото, също така повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Deca-Durabolin оказва влияние върху естественото производство на тестостерон, въпреки че не прилича на други тестостеронови препарати. Често срещан ефект след приема му е преставането на болките в ставите, което пък се дължи на задържането на вода в организма. При употребата на Deca-Durabolin добитата маса се губи по-трудно, отколкото при други стероиди (естествено, при наличие на сериозни и интензивни тренировки). По последни данни Deca-Durabolin е най-широко използваният и най-достъпният анаболен стероид.


  Минуси
  Повечето от минусите са стандартните за стероидите. При продължително прилагане е възможно да се наблюдават гадене, повръщане, загуба на апетит, промяна в половото влечение, акне, застой на жлъчката (холестаза), жълтеница, задръжка на течности, повишено ниво на калций, нарушения в растежа на костите.

  При жени, ако се приемат високи дози, е възможна засилена проява на характерните мъжки белези, включително промяна на гласа, окосмяване и липса на менструация (аменорея). При мъже е възможно намаляване количеството на спермата, уголемяване на млечните жлези или пениса и чести ерекции в предпубертетната възраст. След спиране на употребата симптомите изчезват спонтанно.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator