Начало
НачалоЗдравни новиниМедитацията – естествен начин за облекчаване на болките при артрит
Медитацията – естествен начин за облекчаване на болките при артрит 16 октомври 2007

Древна техника, медитацията вече съвсем не е преимущество на окултните учения и екзотичните култури. Научните изследвания върху нейните ефекти и приложението й в медицината стават все по-актуални. При това, тя не струва нищо, не уврежда и не изисква консултация с лекар. Всъщност, медитацията вече се използва като допълнение към лечението в много клиники и е официално призната от университети като Харвард и Станфорд.


Практикувана редовно, медитацията може да намали напрежението в мускулите, умората и дори да понижи кръвното налягане. В допълнение, тя повдига духа, а това няма как да не се отрази на цялостното здравословно състояние на организма.
Едно от последните проучвания в тази област показва, че при болни от ревматоиден артрит, медитацията спомага за облекчаването на много от симптомите, като хроничната болка, свързаните с нея стрес и депресия, както и намалява умората и безсънието.

В момента на книжния пазар и в интернет има достатъчно информация за различни медитативни техники. Всичко от което имате нужда е 20 минути на ден, и желание да практикувате.

"След като веднъж се научите как се прави, не се налага да ходите повторно до аптеката или за рецепта", казва Бетси Сингх, ръководител на изследователския екип към Университета на здравните науки в Южна Калифорния. "Тези умения могат да помогнат на много хора да овладеят артрита си, вместо да се оставят на болестта да ги владее”, допълва тя.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator