Начало
НачалоСексуално здравеСексът всеки ден подобрява качествата на спермата
Сексът всеки ден подобрява качествата на спермата 16 октомври 2007

 
Напук на твърденията, че сексуалното въздържание при мъжете подобрява качествата на семенната им течност, скорошно изследване доказва точно обратното. Всекидневният секс силно се препоръчва на двойките, които искат да заченат и проблемът е в мъжа, твърди д-р Дейвид Грийнинг от Клиниката за ин витро оплождане в Сидни, Австралия.

Изследването е проведено върху 42 мъже, чиято семенна течност показвала сериозни увреждания на ДНК. При редовен полов живот, уврежданията намалели с до 12%. Убеден съм, че честата еякулация подобрява качествата на мъжката сперма и намалява ДНК-уврежданията до допустимото, заявява д-р Грийнинг. Сексуалното въздържание преди даряване на семенна течност за инвитро оплождане се оказва грешка. Мъжете често намаляват значително сексуалния си живот преди овулацията на своята половинка с надежда това да повлияе на качеството на спермата. Наистина, броят на сперматозоидите се увеличава, но ДНК-уврежданията могат дори да се влошат, добавя д-р Грийнинг.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator