Начало
НачалоЕстетична медицинаЕстетичната медицина днес
Естетичната медицина днес

Понятието „естетична медицина” доскоро беше пряко свързвано с паричните възможности на суетни застаряващи лелки. Днес лечението на определени дерматологични проблеми или гъбички е задължително за всеки държащ на външния си вид човек. От телевизията сме запознати поне бегло със запълването на бръчки с ботокс, лазерната терапия на акне, ултразвуковия пилинг, фотоепилация. Към тези процедури обаче трябва да добавим и лечение на косопад, лечение на дерматологични проблеми по нокти, коса и кожа, премахване на фиброми, старчески петна, брадавици, кокоши трън, спукани капиляри, както и някои по-специфични процедури.

Дермабразио
Манипулацията представлява изглаждане на неравности по повърхността на кожата чрез механично изпилване. Целта е на кожата да се придаде по-гладък вид. Под прицел са бръчките около устата, белези от акне и други.

Пластика на ушите (отопластика)
Отопластиката е сигурният начин да се отървете то т.нар. „клепнали уши” – явление, което се дължи на прекалено голяма или издадена напред ушна мида.

Пластика на клепачите (блефаропластика)
Отпускането на кожата на горните и/или долните клепачи придава уморен вид на лицето, а на всички са ни познати „торбичките” под очите. Изходът е хирургичен и името му е блефаропластика.

Изпъване кожата на лицето (фейслифтинг)
Популярна процедура. Фейслифтингът е разрешението на загубената борба на кожата на лицето с възрастта, гравитацията, слънчевите лъчи.

Фронтален (челен) лифтинг
Също популярна процедура. Целта на фронталния лифтинг е чрез изтегляне кожата от областта над веждите нагоре да се постигне желаното изглаждане на бръчки по челото, а лицето да изглежда по-младо.

Попълване на меки тъкани
Името на манипулацията е красноречиво – попълват се бръчки около устата, между веждите, около очите.

Увеличаване на устните
Най-популярни материали за извършването на манипулацията са колагенът и течният силикон. Докато при колагенът е възможна алергична реакция (а и използването му е доста ограничено след появата на болестта „Луда крава”), течният силикон не се резорбира от тялото, но всяка евентуална грешка при поставянето му е непоправима (не може да бъде изтеглен извън устните) и деформацията е трайна.

Увеличаване на бюста
На медицински език – аугментационна мемопластика. Целите на операцията са промяна във формата и/или увеличаване размера на бюста.

Изсмукване на мастна тъкан (липосукция)
Липосукцията представлява именно изсмукване на мастна тъкан най-често от ханша, корема, бедрата. Необходимо е кандидатите за тази процедура да са с нормално телесно тегло.


www.doctorbg.com


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator