Начало
НачалоСексуално здравеАртериалната хипертония води до еректилна дисфункция | CP
Артериалната хипертония води до еректилна дисфункция | CP 08 септември 2007

Високото кръвно налягане е сред главните причини за проблеми с ерекцията. Изследване, публикувано още през 1988 година разкрива, че близо 49% от мъжете на възраст 40-79 години с високо кръвно налягане страдат от еректилна дисфункция.

Високото кръвно налягане пречи на нормалното разширяването на артериите, които пренасят кръвта в пениса. То също е причина гладкият мускул в него да загуби способността си да се отпуска. Резултатът е, че до пениса не стига достатъчно кръв, за го накара да еректира.

Само по себе си високото кръвно може да доведе до еректилна дисфункция, но всъщност някои медикаменти за лечение на хипертонията също могат да доведат до проблеми с ерекцията. Бета-блокерите и диуретиците са сред медикаментите за лечение на хипертония. Бета-блокерите притъпяват нервните импулси, които водят до ерекция. Те също така пречат на разширяването на артериите в пениса. Диуретиците могат да причинят еректилна дисфункция, като намалят силата на кръвния поток в пениса. Те също могат да намалят нивото на цинка в тялото, а тялото се нуждае от цинк, за да произвежда тестостерон.

Добрата новина е, че контролът върху кръвното налягане и сексуалното здраве, е във ваши ръце. Като живеете здравословно и се консултирате с лекаря си, имате много добри шансове да запазите дълго нормална сексуална функция.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator