Начало
НачалоЗдравни новиниЗапочва кампанията със снимки срещу тютюнопушенето върху пакетите с цигари.
Започва кампанията със снимки срещу тютюнопушенето върху пакетите с цигари. 29 август 2007

Пушачите ще бъдат предупреждавани за рисковете на здравето им чрез снимки на опаковките. Снимките, които ще се пуснат на опаковките с цигари, вече са избрани и удобрени. Общо 15 снимки са избрани от 40 предложени да бъдат отпечатани на опаковките за цигари.

Великобритания е първата държава от ЕС, която започва кампанията със снимките върху пакетите с цигари.

На избраните снимки се подчертава опасностите, които крие тютюнопушенето. Новите опаковки с снимки по кампанията ще се пуснат в търговската мрежа на Великобритания октомври 2008. От 2009 вече ще се продават цигарени кутии със съвършено нов дизаин.

Секретарят на здравното министерство Алан Джонсън, каза за новините на BBC, че има доказателства от други държави в които това е вече практика (Канада и Бразилия), че новите снимки ще помогнат на хората да се откажат от тютюнопушенето.

Кампанията се е зародила поради тревожните факти, че възрастта на младите пушачи в Англия и Уелс е между 16-18 години, наравно със статистиката за най-ниската възраст на любителите на алкохола.

"Ние вярваме, че това ще помогне на голям брой хора, които искат да се откажат от тютюнопушенето – болшинството от пушещите се нуждаят от допълнителен стимул”, казва той.

Адам Кърби от рекламната агенция Саачи и Саачи, заяви пред радио BBC канал 4, „Мисля, че това ще е от полза само при някои хора. Има обаче група от сериозни пушачи, които ще кажат, да, да, но аз ще рискувам”.

Професор Робърт Уест от изследванията по рака във Великобритания предвижда между 5,000 - 10,000 души да се откажат от тютютнопушенето в резултат от рекламите, които спасяват по около 2,500 живота на година. Според него, ако се увеличи цената на цигарите, това ще има по-силен ефект, особено върху по-бедната част от обществото.

Според новите правила, старите опаковки от цигари ще бъдат забранени за продажба след края на септември 2008.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator