Начало
НачалоЗдравни новиниДва смъртни случая от менингит за една седмица
Два смъртни случая от менингит за една седмица 30 юли 2007

На 25 юли почина от менингит бебе на 15 дни в Разград. Диагнозата "Менингит, причинен от бактерията Листерия моноцитогенес" е поставена на бебето в МБАЛ-Разград, където то е починало. Това е вторият случай в областта за изключително кратък срок от време, съобщи БНР.

Седмица по-рано в същият район умира едногодишно момченце от свръхостър менингококов сепсис. В контакт с детето на една година са били десет деца на възраст до седем години. На всички тях е поставен гамаглобулин като са изолирани за наблюдение.

Бебето е родено в Кубрат. След което е преместено в МБАЛ-Разград, поради поддържане на висока температура и гърчове. Предположенията са, че бебето е получило заразата от майката по време на самото му раждане. Според епидемиолозите има вероятност това да е и вътреболнична инфекция. Направени са необходимите изследвания за установяване причините за наличието на тези два случая от менингит.

Тази седмица се очаква повече информация по случая от резултатите от аутопсията на бебето, както и от гърлените и фекални проби на 38 лица, които са били в контакт с него.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator