Начало
НачалоСексуално здравеДесет съвета за страхотен секс
Десет съвета за страхотен секс 20 юли 2007

Всеки иска страхотен секс, но как да го получи?

Необходими са цял набор от обстоятелства като да имаме правилното поведение, да вярваме на партньора си и да превъзмогнем неразположенията си. Когато обаче имаме всички елементи на лице, можем да достигнем и до по-пълноценен полов живот. От стремежа да осъществим това, до страстта и любовната игра, психологът Д-р Арлен Голдман, ни посочва десетте правила за сексуално щастие:

Позволете да се случи

Не става изведнъж, затова не бъдете нетърпеливи – трябва да се оставите да ви споходи удоволствието за страхотен секс. Ако ви преследва само мислълта за достигане на оргазъм, това ще предизвика чувство за несигурност и ще намали възбудата ви. Идеята за целенасочено правене на секс, понеже трябва да позволим да се случи, ще ви докара само до затрудняване на сексуалната ви изява и имитиране на оргазъм. затова просто се отпуснете и се наслаждавайте да процеса.

Поведението ви трябва да съответства на желанието ви

Позволете си изцяло да се насладите на секса и удоволствията от него.Това означава да да не се обвинявате, критикувате и осъждате за желанията си и да изгоните неразположенията си. Освен това, трябва да забравите за задълженията си и да сте готови да „се оставите изцяло на момента”, казва Голдман. На кратко казано, „изживейте моментната ситуация”.

Връзка, Общуване, Доверие

За да се чуствате сигурен/на във връзката ви, трябва да бъдете отворен към другия и да споделяте как се чувствате. Чувството за сигурност, когато вървите хванати за ръце, предизвиква съпричастност у партньора. Помага взаимно да се разбирате, прегърнете и по-лесно да общувате. Ако желаете нещо можете просто да го поискате. И запомнете трябва да забравите оплакванията. „Както казва един колега, за дългата връзка, трябва да имате малко спомени в спалнята”, съветва Голдман.

Задоволявайте страстта си

Страстта лесно може да отслабне в дълготрайната връзка – ако и позволите. Скучните задължения като листа с покупките и чистенетто на къщата често пречат на романтичнте изживявания. Как паднахте в капана на скуката? Разковничето се крие в това да намерите нещата, които възпламенияват страст.
За целта трябва да си поразмърдате въображението.Едно от нещата, които помагат е новото, което стимулира химията на мозъка и предизвиква възбуда и любов. Ново, не означава непремено разходка до Париж (макар че от това няма да боли), опитайте разходка по плажа, посещение в музей, поезия в леглото или просто позвъняване на партньора ви с думите: Обичам те.

Обичайте тялото си

„Пенисът ми е доста малък”. „Гърдите ми са твърде плоски”. Качих 5 кг”. Външният ви вид пречи на интимността. Не можете да получите удоволствие от секса, понеже си давате сметка как изглеждате в очите на другите. Научете се да се харесвате с всичките ви заоблености. От там поработете и върху чувствителността си като си спомните какво кара тялото ви да се чуствате добре? Как се чуствате, когато партньорът ви докосва шията ви? Как усещате тялото си до това на партньора? Може би по-големите ви извивки му помагат да ви усеща по силно.

Бъдете „спонтанни”

„Искате да правите какво?” И какво ви пречи да го направите? Сега е моментът да се освободите от срама и стеснението. Хората често са твърде сериозни в леглото.Може да се окаже добре да преосмислите секса и да видите какво всъщност ви забавлява. Споделете фантазиите си с партньора ви и открийте как да ги реализирате. Поемайте рискове, може би като сте по-нестандартни и правите нещата различно. ‘Въпросът е да пробвате и да опитате, и ако не се получи, няма нищо,” успокоява Голдман.

Играта преди секс започва сега
Не преследвайте усещането за секс. Предварителната игра започва извън спалнята. Всъщност, най-добрата пред игра е връзката на двама ви през деня – и не е необходимо контактът ви да е свързан изключитело сексуално или с загатната сексуалност. Дори може да е съвсем обикновена като това да помогнете в миенето на чиниите. Каквото и да, което ще ви сближи с партньора. И не забравяйте, че играта след секса е също толкова важна. Вместо да скочите веднага след правенето на любов, останете вплетени един в друг физически и емоционално.

Правете безопасен секс

Всеки трябва да прави безопасен секс. Нищо не убива по-лесно страстта от тревогата. Ако имате нов партньор, опознайте го/я най-напред, тъй като е необходимо да знаете какъв човек е. „Постарайте се да се чувствате удобно, за да разговаряте за .безопасния секс, без това няма да имате страхотен секс”, казва Голдман. Сексът може да стане по-забавен, ако вмъкнете презервативи в вашите люовни игри. Но все пак не забравяйте, че сексуалността се състои от нещо повече,не само обмяна на телесни течности.

Освободете напрежението

Всяка двойка има нужда от почивка. „Трябва да изпуснете парата преди да ви се прииска”, обяснява Голдман. Така че имайте впредвид варианти, при кото да сте заедно и да се отпускате от стреса. За да постигнете това,може да се наложи да преосмислите приоритетите си в живота. Вероятно, е необходимо да намерите време за отпускане като правите други неща. Планирайте да заминете някъде заедно. Срещайте се веднъж седмично или вземете вана заедно.

Поддържайте формата си

Хората, които правят повече секс, са по-радко в депресия. Но за да правите това се нуждаете от енергия. „ Ако се тревожите че не ви достига сън”, казва Голдман, „ няма да имате страхотен секс”. така че е важно да почивате достатъчно, да правите редовно гимнастика и да се храните с подходяща храна. Всъщност, всички тези неща помагат за доброто кръвосабдяване на гениталиите, което е необходимо за възбудата.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator