Начало
НачалоЗдравни новиниНовините от 12 Юли 2007 г.
Новините от 12 Юли 2007 г. 12 юли 2007

Сайтът на БЛС съобщава, че председателят на Парижката адвокатска колегия Ив Репике е призовал към “френска, европейска и международна” мобилизация за спасяването на петте български медицински сестри и лекар, осъдени на смърт в Либия, след като Либийският върховен съд потвърди смъртните присъди срещу медиците, предаде на електронната си страница вестник “Нувел обсерватьор” .

“Надеждата не е окончателно изчерпана, защото семействата на заразените със СПИН деца са готови да приемат финансово споразумение за обезщетяване на мъката им”, посочва Репике в комюнике, цитирано от вестника.


Нюз.бг съобщава, че представителят на финансовото министерство в Борда на Пирогов - Весела Димитрова, вчера си е подала оставката, малко след като Радослав Гайдарски обяви състава на новият борд.

Това е станало след едночасов разговор със стачниците, съобщи министъра на здравеопазването преди правителственото заседание.

Очаква се днес той и финансовият министър Пламен Орешарски да решат кой ще замести Димитрова в Борда. Гайдарски каза още, че оставка от Борда на Пирогов е подал и проф. Емил Таков.

Той категорично заяви, че ако Пирогов излезе от утре в ефективна стачка, няма да има проблем, тъй като Спешната помощ е районирана, има капацитет и в случай на необходимост, нуждаещите се ще бъдат преносочвани по райони.



Агенция "Фокус" съобщава, че МБАЛ “Царица Йоанна” получава едноетажна сграда с обща застроена площ от 224 кв. м, която се намира в София, район “Оборище”, ул. “Чаталджа” №47А. Построена е върху земя, собственост на МБАЛ “Царица Йоанна”. Апортирането й в капитала на дружеството ще спомогне да бъдат удовлетворени нуждите на болницата от допълнителен сграден фонд, както и ще доведе до единство в собствеността върху сградата и земята, на която тя е построена. До началото на 2005 г. сградата е ползвана от секция “Медицинска радиационна защита и ембриология” към Националния център по радиобиология и радиационна защита.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator