Начало
НачалоЗдравни новиниКампания "Невинни сте!“ след вчерашното решение на либийския съд
Кампания "Невинни сте!“ след вчерашното решение на либийския съд 12 юли 2007

Днес се раздават плакати в централата на БТВ, както и на много места из града: „Невинни сте!”. Кампанията е в отговор на вчерашното решение на либийския върховен съд за потвърждаване смъртното наказание на измъчваните в либийския затвор български медици.

Днес се раздават плакати в централата на БТВ, както и на много места из града: „Невинни сте!” Кампанията е в отговор на вчерашното решение на либийския върховен съд за потвърждаване смъртното наказание на измъчваните в либийския затвор български медици.

С това решение според главният прокурор Борис Велчев е отстранена формалната пречка делото да премине на нивото на политическия диалог. Решението не подлежи на обжалване.

Смъртните присъди могат да бъдат отменени от Висшия съдебен съвет към министъра на правосъдието на Либия, който е политически орган.

Адвокатът на медиците Пламен Йълнъзов сподели, че остава оптимист за крайния развой на случая. Осман Бизанти се присъедини към оптимизмът на колегата си и в качеството си на либийският адвокат на българките,заяви, че няма повод да се смята, че сестрите няма да се завърнат в своята родина.

Според председателят на Асоциацията на заразените със СПИН деца Идрис Лага, следващите два дни ще бъде постигнато и официално обявено споразумение. Очаква се то да бъде внесено във ВСС на Либия, който ще бъде последната инстанция за обжалване на най-тежкото решение.

В срок от един месец съдът трябва да обяви своите мотиви.

“Съжаляваме за решението на Върховния съд, който потвърди смъртните присъди на българските сестри и лекар”, сподели говорителят на Ке д’Орсе Паскал Андреани. “Ние разбираме, че това не е краят на юридическата процедура, и очакваме решението на Висшия съдебен съвет, чието заседание е в понеделник”, заяви представителят на дипломатическото ведомство.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator