Начало
НачалоЗдравни новиниПротестиращите медици от „Пирогов" поискаха оставката на Гайдарски
Протестиращите медици от „Пирогов" поискаха оставката на Гайдарски 11 юли 2007

Протестиращите медици от „Пирогов" поискаха оставката на Гайдарски 


   Недоволството в лечебното заведение се засили поради неудовлетворяване исканията в споразумението между министерството на здравеопазването и стачния комитет в „Пирогов". Поради безпринципното и безотговорното поведение на министъра в отношението му към медиците, стачкуващите искат оставката на министъра на здравеопазването Гайдарски, предаде БНР.


   Вчера Гайдарски е обсъждал темата Пирогов със съпартийци в централата на Позитано.

   Министър Гайдарски, призна, че е имало недоразумение по отношение преговорите на контактната група на министерството на здравеопазването и протестиращите медици в БТВ пред г-н Бареков в „Тази сутрин”. Министърът каза, че само някои медици в Пирогов стачкуват, водени от няколко заблудени момчета. Според министъра е невъзможно да се изпълнят исканията от протокола, защото не е споразумение и е в разрез с правомощията му.


   Исканията на пироговци бяха повторно напомнени: да се отстрани на проф. Емил Таков и зам.министъра Атанас Додов от ръководството на болница „Пирогов”; да се гарантиран месечните доходи от 1600 лв. за лекар, 800 за медицинска сестра и 400 лв. за санитар.


   Направено бе предложение стачкуващите да бойкотират уговорената среща в министерството на здравеопазването и в четвъртък да излязат в ефективна стачка.


   Стачният комитет ще вземе решение как да продължат стачните действия понататък.


   Протестиращите медици поискаха да се намеси премиерът Сергей Станишев и дори парламентарни представители. Председателят на стачния комитет д-р Кръстю Пенчев. заяви, че министър-председателят трябва да делегира ясни права на министър Гайдарски за водене на преговори със стачния комитет в „Пирогов". Д-р Пенчев изрази недоволството на протестиращите от липсата на разбиране от страна на министъра на пряката линия в предаването „Тази сутрин”.


   Стачния комитет поиска обяснение защо проф. Емил Таков, който е заплашвал лекарите с уволнение, е останал в борда на директорите
Вероятно пироговци ще се присъединят към стачката на миньорите и ще поискат тя постепенно да прерасне във всеобща национална стачка.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator