Начало
НачалоЗдравни новиниГайдарски не е спазил своята част от споразумението с Пирогов
Гайдарски не е спазил своята част от споразумението с Пирогов 10 юли 2007

Министър Гайдарски е издал заповед за назначаване на новия борд на директорите час-два след като протестиращите в „Пирогов” обявиха, че подновяват протестите. За председател на борда е определен д-р Атанас Додов, заместник-министър на здравеопазването, избраните от министъра за членове са - ст. н. с. ІІ ст. Владислав Христов, ст. н. с. І ст. Емил Таков, ст. н. с. ІІ ст. д-р Александър Червеняков и Весела Димитрова, представител на министерството на финансите.

Пироговци не са съгласни с подбрания състав на борда. Протестните им действия продължават от днес до четвъртък от 8 до 9 ч сутрин пред болницата. Стачният комитет внесе писмо в здравното министерство, с което уведомяват министъра, че не е спазил споразумението и че от 10 юли протестите са подновени.

Ако не бъдат чути отново исканията им, от Четвъртък преминават в ефективна стачка. Според председателят на стачния комитет проф. Гайдарски не е спазил своята част от споразумението, което означава, че и медиците не са длъжни да спазят своята – да прекратят протестните действия (точка 3 от споразумението между протестиращите и министерството предвиждаше в новия борд да няма нито един човек, участвал досега в управелинето на болницата). От новооизбраните петима членове, единствено д-р Червеняков не е от старото ръководство.


Длъжността изпълнителен директор на болницата до избора на нов директор ще се заеме от доц. Владислав Христов. Конкурсът ще се проведе на два етапа.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator