Начало
НачалоЗдравни новиниЗащо е важно да спим пълноценно?
Защо е важно да спим пълноценно? 10 юли 2007

Рецепта за пълноценно ежедневие в големите градове.

За да протича нормално денят ни, са нужни между 6 и 8 часа сън.

Много хора обаче не успяват да спят колкото е необходимо за възстановяване на тялото. По време на нашия сън в организма протичат специфични биохимични процеси. Когато не сме осигурили на тялото си необходимото време за осъществяване на тези процеси, това води до целодневна умора, раздразнителност и слаба концентрация през деня.


Половината от българите страдат от безсъние. Причините са разнообразни. Недоспиващите прибягват до самолечение, което обаче може да е навреди. Данните са от проучвания на психолозите, борещи се с този проблем. Според тях, причината се крие в това, че все повече хора са подложени на голям стрес, напрежение, страдат от депресии или се подлагат на различни диети. Всяка диета е своеобразен вид стрес за организма, който засилва разпада на белтъчините.


Много хора се опитват да се избавят от целулита с помощта на нискокалорични диети или гладуване. Това е доста погрешно. Резултатите от изследвания в тази връзка показват тъкмо обратното - в такива случаи най-често се натрупват нови мазнини или се образува т.нар. „портокалова кожа”.

Мускулите и мозъкът се нуждаят от енергия, която получават при разграждане на захарите. Белтъчините са жизненоважни за изграждане на самите мускули. С други думи организмът има нужда от всички видове хранителни вещества, затова трябва много да внимаваме с лишенията, на които се подлагаме. Те винаги са стимули за лошо настроение, депресии.


Нуждата от здравословен сън и достатъчно количество разнообразна храна са неща, които сами можем да си предпишем преди да прибягваме до медикаменти и психолози специалисти.

Да се постараем да не си създаваме допълнителни проблеми.

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator