Начало
НачалоЗдравни новиниСпециализираният болничен софтуер все още е в процес на изграждане
Специализираният болничен софтуер все още е в процес на изграждане 21 март 2007

Първият етап от въвеждането на специализирания болничен софтуер ще започне чак в средата на месец юли. Това стана ясно днес на проведената в НДК среща между директорите на 154 болници и представители на НЗОК.
При откриването на срещата директорът на касата д-р Румяна Тодорова заяви, че новият софтуер ще помогне при остойностяването на дейностите в болничната помощ. Според нея сега е моментът когато трябвало да се изработят сравнително реални стойности на клиничните пътеки, тъй като това щяло да помогне за формирането на проектобюджета на здравната каса за следващата година.

Проектът за специализиран болничен софтуер е създаден още през 2000 г. Идеята е да се осъществи електронна връзка, така че болничните заведения да могат да се отчитат по електронен път на здравната каса. Освен това програмата ще има и аналитичен модул, който да дава повече яснота за различните типове разходи на болниците. За реализирането на проекта са необходими около 200 компютъра и над 1 млн. лева.

Радко Кръстанов

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator