Начало
НачалоЗдравни новиниБезпристрастно от "Пирогов‛ - факти и имена
Безпристрастно от "Пирогов‛ - факти и имена 06 юли 2007

Служителите на лечебното заведение не могат да получат възнагражденията си и да ползват отпуска, бе съобщено от Стачния комитет.

Новоназначеният директор на „Пирогов доц. Владислав Христов от здравния министър проф. Радослав Гайдарски е на Европейска конференция по панкреасна хирургия в Нюкасъл.

Според д-р Кръстьо Пенчев, комитетът се е опитал да се свърже с вече бившия шев на „Пирогов“, доц.Спас Спасков във връзка с възникналия проблем.

След подаването на оставка освободеният от длъжност директор няма статут, за да подписва документи свързани с болницата.

По изказване на доц. Спасков, никой от стачкуващите не се е опитвал да се свържe с него.

Днес 6 юли д-р Сардовски съобщи, че в Министерство на здравеопазването би трябвало да разгледат предложението на Стачния комитет и синдикатите за членове на Съвета на директорите на "Пирогов". Те са както следва: Александър Червеняков, ръководител на Първа хирургия, д-р Стефан Стоилов, детски хирург, д-р Петър Ценков, проф. Фани Мартинова, ръководител на лабораторията по кръв, кръвни продукти и имунология, д-р Даниел Петров, кардиолог и д-р Кирил Асенов, уролог.

На 11 юли ще има среща на контактните групи на "Пирогов" и на здравното министерство, където ще бъдат обсъждани основните искания на протестиращите - повишаване на заплащането, промяна в статута на болницата и промени свързани с подобряване на материалната база.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator