Начало
НачалоЗдравни новиниОтложиха делото за клевета срещу медиците за 4 септември
Отложиха делото за клевета срещу медиците за 4 септември 04 юли 2007

Делото по обжалването на оправдателните присъди на петте български медицински сестри и на палестинския лекар Ашраф е отложено за 4 септември. Това съобщи посланикът ни в Либия Александър Олшевски, цитиран от БГНЕС.

На вчерашното заседание на Апелативния съд в Триполи са присъствали трима от либийските офицери. Нашите медици не са присъствали в залата. Те са били представлявани от либийския адвокат Осман Бизанти. Делото е отложено по молба на офицерите, тъй като са поискали да изготвят мотивирано обжалване. Според адвокат Бизанти има големи шансове българките да спечелят това дело.

На 27 май т.г. българските медици и палестинският лекар бяха оправдани по делото за клевета, заведено срещу тях от либийски полицаи. Съдът реши, че българките са невинни и отхвърли шестте гражданските иска за около $23 млн. на мъчителите. Офицерите обжалват оправдателната присъда на нашите сънароднички.

Присъдите на сестрите по основното дело за заразяване на над 400 либийски деца със СПИН, ще бъдат произнесени от Върховния съд на Джамахирията на 11 юли.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator