Начало
НачалоСексуално здравеНа мода е непорочността
На мода е непорочността 04 юли 2007

Американски изследователи от Масачузетс посочват, че страхът от СПИН и признанията на техни кумири като Бритни Спиърс, че са запазили девствеността си до 18 години, стимулират младежите и девойките в САЩ към въздържане от ранен секс. Според тях колебливата възраст 11 – 13 години за начало на системен полов живот, наблюдавана в края на ХХ век, е започнала бързо да се повишава.
Проучванията показват, че младите вече се замислят дали да започнат със задъхания неопитен секс в началото на тийнейджърството. Експертите посочват, че този разумен подход се дължи на модата. Докато преди десетина години бе гордост да си вече усвоил секс-игрите, сега се приема за изискано да съхраниш девствеността си поне до 16 години. Че и до 18, а внедреният страх от смъртоносния СПИН е издигнал презерватива в култ. На американската младеж е внушено, че дори безобидният орален секс трябва да се прави с презерватив, за да не те споходи вирусът ХИВ на СПИН.
За модата на непорочността допринесе и попидолът Бритни Спиърс, която настойчиво тръбеше, че пази девствеността си. И колко е чудесно това! Но тя вече роди, че и го направи отново. Но внушената представа колко е модно да въздържаш секс-импулсите си още не е отминала.
Социалните антрополози разясняват този феномен с теорията на махалото – че в историята периодите на полова слободия се редуват с такива на въздържание. И предсказват ново, още по-буйно развихряне на сексуалната разюзданост, дори с ранни симптоми на извращения като садомазо, зоофилия и др.


С любезното съдействие на вестник Лечител.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator