Начало
НачалоЗдравни новиниИзпълнителният директор на Пирогов освободен от длъжност
Изпълнителният директор на Пирогов освободен от длъжност 03 юли 2007

От пресцентъра на Министерството на здравеопазването съобщиха, че изпълнителният директор на МБАЛСМ “Пирогов” е освободен от длъжност.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски вчера се е срещнал с директора на ”Пирогов”, доц. Спас Спасков и двамата са обсъждали ситуацията в болница “Пирогов” и възникналите проблеми.

Доц. Спас Спасков изразил категорична позиция пред здравния министър, че отказва да продължи да изпълнява функциите на изпълнителен директор на “Пирогов”.

В резултат от разговора между проф. Радослав Гайдарски и доц. Спасков, здравния министър взе решение да освободи доц. Спас Спасков от длъжността му на изпълнителен директор на “Пирогов”. Министърът взе решение управлението на “Пирогов” временно да бъде възложено на доц. Владислав Христов, член на Съвета на директорите, докато се проведе конкурс за длъжността “изпълнителен директор”, съгласно разпоредбите на Наредба №9 от 2000 г. Министерството на здравеопазването ще подготви документацията за конкурса.

Здравният министър не е обещавал повече пари за "Пирогов", поради което здравното заведение ще получи средствата определени от министерството през миналата година.

Подготвената стратегия от досегашното ръководство на болницата, ще бъде реализирана, но преди това ще има предговори с новото ръководство.



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator