Начало
НачалоЗдравни новиниДа внимаваме какви опаковки с храни купуваме в летните жеги, какво консумират децата ни
Да внимаваме какви опаковки с храни купуваме в летните жеги, какво консумират децата ни 02 юли 2007

Да внимаваме какви опаковки с храни купуваме в летните жеги, какво консумират децата ни, за да избегнем излишни предпоставки за среща с личния ни лекар.

Не забравяйте да погледнете и срокът на годност на опаковките, които купувате. Такива малки и тривиални неща могат да се окажат от голямозначение за здравето ни.

Световно разпространените снакс храни се изземват от търговската мрежа, поради съмнение, че са замърсени.

Всички видове опаковки и количествени разфасовки от Веджи Бути Снак Фуд (Veggie Booty Snack Food) се изземват от търговката мрежа, съобщи компанията. Причината е доклад с налични 51 случая на отравяне със салмонела.

Джорджин Хертцвик от Ню Йорк сподели, че компанията реагирала незабавно след като администрацията по храни и медикаменти се свързала с тях поради заболели хора в 17 щата.

Салмонелата може да причини сериозни инфекции, понякога дори с фатален край, особено при малки деца, болнави хора или възрастни със слаба имунна система.

Симптомите вкючват температура, диария, гадене и повръщане и болки в корема.

Хертцвик каза, че в нито един от продуктите не са намерени следи от салмонела, но компанията реагирала на тревожния доклад от местната хигиенна инспекция и центровете за контрол върху болестите, че много от инфектираните хора са консумирали продуктите.

Веджи Бути Снак Фуд се продава по супермаркети, магазини за хранителни стоки, от автомати и по интернет онлайн. Разпространени са в Щатите и Канада.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator