Начало
НачалоЗдравни новиниГенен дефект оказва влияние на милиони хора, страдащи от астма
Генен дефект оказва влияние на милиони хора, страдащи от астма 29 юни 2007

Изследователи от университета в Дъндий, които откриха миналата година генът причиняващ екзема и подобни форми на астма, наскоро откриха, че дефекти в същият ген може драстично да повлияят на контрола върху астмата сред милиони деца и млади хора.

Откритието им засяга всеки четвърти от болните от астма, който проявява определен генен дефект. Най-сериозно засегнати болни са онези с дефекти в двете копия на гена което се среща в 1 от всеки 100 астма пациенти
Генетичният дефект е в състояние да придизвиква от 3 до 6 пъти по-често използване на инхалатор всеки ден у страдащите.

Групата от Дъндий, оповести че са открили ген, който произвежда протеин филагрин, обикновено откриващ се в големи количества в най-горния слой на кожата и е важен, тъй като осигурява защтитен слой, който предпазва кожата от прекомерно изпарение и не позволява навлизането на микроби от вън в кожата.

Хора с мутация в филагрина, вещества от бъншната среда могат да преминат през кожата и да бъдат регистрирани от имунната систама. това обяснява развитието на възпалителна кожна екзема. При някои хора, отслабването на имунната система посредством ‘сълзящата’ кожа може да предизвика астма, след като чуждите вещества проникнат до белите дробове.

Ако тези дефекти в кожната защита директно блошават астмата, младите хора с такава клиника, биха реагирали позитивно на стратегия за премахване на алергена, което в дългосрочен план би намалило значително приеманите дози медикаменти.

300 милиона хора по света страдат от астма и броят им се очаква да нарастне с още 100 милиона до 2025 година.

95% от астматично болните проявяват симптоми, които могат да се повлияят.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator