Начало
НачалоЗдравни новиниНаднорменото тегло като потенциална причина за заболяването Алцхаймер
Наднорменото тегло като потенциална причина за заболяването Алцхаймер 29 юни 2007

Наднорменото тегло като потенциална причина за заболяването Алцхаймер

    Нездравословният начин на живот повишава риска от болестта на Алцхаймер.
 
Нарастващият брой хора с наднормено тегло ще доведе до сериозно увеличаване броя на заболелите от Алцхаймер, предричат експерти.

    Застрашителен брой хора на Британските острови ще страдат от деменция след 50 години, в случай че не се вземат мерки за предотвратяване епидемията от наднормено тегло.

    По-здравословна диета, повече упражнения и понижаване на кръвното налягане, ще помогнат за понижаване риска от напълняване.

    Понастоящем има 700,000 души, стардащи от деменция на острова. Този проблем става все по осезаем и за достатъчно много други държави.

    Хората с наднормено тегло на 60 години могат да развият деменция два пъти по-лесно до 75 годишна възраст.

    Понеже се увеличава продължителността на живота, се очаква и броя на хората с деменция да нарастне с 1 ч. за 20 г. и 1.5 млн. за 50 г., споделя професор Клив Балард.

    Наднорменото тегло, тютюнопушенето, високото кръвно налягане и холестерола са факторите, отчетени от учените, които повишават риска от деменция, понеже те могат да причинят разрушаване стените на кръвоносните съдове в мозъка, което води до смърт на мозъчни клетки.

    Редовни упражнения и здравословно хранене биха значително редуцирали риска, е заключението от проведените научни изследвания.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator