Начало
НачалоЗдравни новиниВаксинация срещу рак на шийката на матката при подрастващите в Англия
Ваксинация срещу рак на шийката на матката при подрастващите в Англия 27 юни 2007

Всички девойки над 12 и 13 годишна възраст е желателно да се ваксинират срещу вирус, който предизвиква рак на шийката на матката, препоръчва експертна комисия към Британското правителство.

Правителството принципно одобрява предложението, но е необходимо да прецени дали би могло от финансова гледна точка да реализира програмата.

Шотландският изпълнителен орган изказа надежди, че имунизирането ще започне най-късно през 2008 година.

Счита се, че тази програма ще спомогне за спасяването на стотици живота годишно, въпреки предупреждението на експертите за очакване на ефект от имунизирането не по-рано от 20 години.

Цената за имунизиране на човек ще е висока - около £250 и ще включва три имунизации в рамките на шест месеца.

Създателите на програмата обаче изтъкват предимствата в ефективността на борбата с човешкия папиломен вирус, който е причина за развитието на рак на шийката на матката в 70 % от случаите.

Заболяването убива по 274,000 жени по света всяка година, от които 1,120 случаи са в Англия.

Доктор Дейвид Салисбъри, директор по ваксините в отдел „Здраве” определя препоръките като „добра новина”. Ваксината е „огромна крачка напред в предотвратяване на рака”, споделя той. Има два варианта на ваксината: Гардасил, произведен от Мерк и Санофи Пастьор, която вече е одобрена от 76 държави, докато Цервикс, се очаква да бъде пусната в Европа по-късно тази година.

Ваксината ще е най-ефективна за девойки, имунизирани преди започване на половата им активност и възможност за контакт с вируса.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator