Начало
НачалоСексуално здравеЗа да се отпуснете, вземете ръката на половинката си !
За да се отпуснете, вземете ръката на половинката си ! 26 юни 2007

Дами, ако сте стресирани, курсът ви по йога не върши работа и не искате да посещавате психоаналитик, просто хванете ръката на половинката си и ще се почувствате моментално по-добре! Това показва изследване на невролози от университета във Вирджиния, САЩ.


  „От много време е известно, че когато човек има сериозна връзка със своята половинка, оздравява по-бързо, по-малко се разболява и живее по-дълго, обяснява James Coan, основният автор на проучването. Но до този момент, никой не се бе сетил да проучи благоприятното влияние върху психологическите функции, които оказва продължителната връзка, благодарение на ефектите си върху здравето”.


  Заедно с екипа си тествали в продължение на години голям брой двойки, с цел да проучат коя от тях имат най-солидна и стабилна връзка. Между тях, 16 двойки били избрани според качеството на връзката си. Учените подложили жените на по-подробен тест. Те провокирали у тях стрес с помощта на електричен шок и благодарение на техниката на ядрено-магнитния резонанс, скенирали реакциите на мозъка им в три ситуации: когато те държат ръката на любимия, когато държат чужда ръка и когато не държат ничия.

  Резултатите , публикувани в списание Psychological Science показват, че нивото на стреса при жените намалява незабавно, щом хванат ръката на половинката си. Интересното е, че това се наблюдава много ясно на ядрено-магнитен резонанс!


  Учените тепърва ще правят подробен анализ на снимките. И най-вече ще ги сравняват с такива от други категории двойки.” Мислим, че двойките не в толкова добри отношения няма да имат чак такива благоприятни ефекти от докосването, но все още не можем да бъдем сигурни”. Друга идея на невролозите е да включат в проучванията си и хомосексуални двойки.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator