Начало
НачалоЗдравни новиниФиксирани цени на лекарствата поискаха фармацевтите
Фиксирани цени на лекарствата поискаха фармацевтите 25 юни 2007

Въвеждането на фиксирани цени на лекарствата е сред приоритетите на фармацевтите в България. Това съобщи на пресконференция в Пловдив Руен Иванов - заместник-председател на Българския фармацевтичен съюз на "Български фармацевтични дни", провели се през уикенда в Пловдив.

Г-н Иванов добави, че за договарянето на фиксирани цени на лекарствата ще бъдат водени преговори с експерти от МЗ и с представители на фирмите дистрибутори.

От ръководството на Българския фармацевтичен съюз добавиха, че фиксирани цени на лекарствата има въведени във всички страни от Европейския съюз.

Гостите от Австрия и Франция, представители на тамошните фармацевтични гилдии, поясниха, че в техните страни най-голяма е търговската надценка - до 28 процента, за евтините лекарства, а най-ниска - до 4 процента, за скъпите медикаменти.

По време на форума в Пловдив бяха показани и дискутирани проектите за добра фармацевтична практика в аптеки и Етичния кодекс на фармацевтите.

През октомври в София ще се състои друг конгрес на БФС.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator