Начало
НачалоЗдравни новиниПироговци продължават протестите, очакват подкрепа
Пироговци продължават протестите, очакват подкрепа 21 юни 2007

Какво тормози софиянци повече, жегата, блокираните улици, неадекватното заплащане на труда или неяснотите в здравната ни система?

София осъмна и днес със заплашитено високи температури и недоволството на медиците в Пирогов.

Стара апаратура, спешни или редки тежки случаи, динамична работа и т. н. споделяха пред микрофона на една от най-гледаните медии, протестращи от медицинския персонал на Пирогов, тази сутрин.

Персоналът на Пирогов продължава да протестира за адекватно заплащане на техния труд. Спешните кабинети не спират работа, но след завършване на смяната й лекарка заяви пред БТВ, че ще се включи към активните протестни действия.

Днес след обяд от 14.00 часа е обявено протестно шествие на работещите в Пирогов. Медицинските работници ще защитават правата си пред сградата на Министерския съвет и Народното събрание.

Протестиращите приканват всички граждани, които ги подкрепят да се включат в шествието. Пациенти на Пирогов понастоящем също подкрепят протеста.

Лекарите на Пирогов очакват и неговото ръководство да подкрепи исканията породили протеста, показа сутрешния блок на БТВ. За момента протестиращите изразяват недоволство, че ръководството на Пирогов сякаш е в „отсрещния лагер” и не се ангажира с позиция и не желае да поеме отговорност в защита на своя персонал.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator