Начало
НачалоЗдравословно храненеЗа да забавите умствения си залез, пийте вино!
За да забавите умствения си залез, пийте вино!

Еволюцията на деменцията намалява с 85% с една чаша вино на ден! Остарявате и разбирате, че паметта ви изневерява все по-често? Почерпете се с малка чаша вино.

Проучване, публикувано в списание Neurology показва, че умеренето пиене на алкохол може да забави прогресията на деменцията при възрастните хора, които вече страдат от ментално изоставане.

   Тези резултати са изведени от анкета, проведена в Италия от изследователи в университета в Бари. Те изследвали ефектите от средиземноморския режим. Изследването е било насочено към това как този режим може да предпази от болестта на Алцхаймер.

   Vincenzo Solfrizzi и неговите сътрудници за проследили в продължение на 3 години и половина 1 566 възрастни италианци, 1445 от които не страдали от никакви проблеми с деменцията и 121 с диагностицирани ментални нарушения.

  Учените констатирали, че от последните, тези които започнали да пият по чаша алкохол всеки ден, прогресията на деменцията им намаляла с 85%, в сравнение с тези, които напълно се въздържали от пиене. За останалите, една чаша алкохол на ден отговаря на 150 мл вино, 330 мл бира, или един коктейл, съдържащ 28 гр алкохол.

 Екипът от учени установили, че при групата възрастни хора, които не страдат от деменция, консумацията на алкохол няма ефект срещу появяването на умствени смущения.

 Ако някои проучвания показват, че по-големите дози алкохол биха имали по-благоприятен ефект върху мозъка, то авторите на това изследване се съмняват в това! Едно френско изследване твърди,че 3,4 чаши вино на ден помагат за намаляването на рискът от деменция. За италианския екип дозите са твърде важни! Те съветват възрастните хора да не консумират ежедневно повече от една, две чаши дневно.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator