Начало
НачалоЗдравни новиниСиКо – историята на терора в здравната система на САЩ
СиКо – историята на терора в здравната система на САЩ 20 юни 2007

Имат ли американците друга алтернатива освен частно здравно осигуряване?

СиКо, новият документален филм на Майкъл Мур, разследва поведението на американската система на здравноосигурителни и фармацевтични компании.

Разказва за индустрията със застраховки и как това е средство, чрез което се печелят много пари като се пренебрегва човешкото здраве, вместо то да се осигурява.

Съпоставят се факти, че Съединените щати са единствената индустриална страна в света, все още без национална здравна система.

Пострадали или тежко болни граждани на Щатите са принудени да пътуват до други страни като Хавана или Куба, за да им бъде обърнато внимание и оказана съответна медицинска намеса, твърди във филма си господин Мур. Проследени са конкретни случаи или незавидни човешки съдби.

Филмът проследява още и пътуването на неговия създател до някои европейски страни като Франция и Англия, както и до Канада, с което прави паралел между организацията и здравните системи и тяхното приложение в изброените страни и Щатите.

Филмът предстои да бъде пуснат на 29 юни тази година.

Какво ли ще провокира този филм, дали промени в мисленето на американския гражданин или тревожен сигнал за обществото с световен аспект, по отношение на човешкото здраве и неговото опазване?

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator