Начало
НачалоЗдравни новиниАлтернативно лечение на артрит
Алтернативно лечение на артрит 20 юни 2007

  Независимо, че някои алтернативни методи се прилагат от националната здравна система на Англия, те остават непълноценно използвани. Причината е, че не са включени в клиничните пътеки, чрез които лекарите могат да докажат ефективността на метода.

 Много лекари напоследък откриват, че алтернативните методи за лечение оказват положително влияние върху пациентите. Въпреки това, те не са склонни да отхвърлят напълно познатото им конвенционално лечение.

Видове алтернативни лечения

Акупунктура – базира се на схващането за стимулиране енергийните потоци и намаляване на болката посредством вкарване на игли в точки отстоящи по продължението на енергиините линии в човешкото тяло.

Техниката на Александър – способ за правилна стойка, който помага на хората за правилено стоеж и движение.

Ароматерапия
– използване на благовонни масла от цветя, други растения или кора на дървета, комбинирана понякога с масаж.

Хиропрактика
– целяща да подобри подвижността и да успокои болката, чрез наместване на връзките на гръбнака и шията, където има сигнали за схващане и блокаж на мускулите.

Билколечение – прилагане на различни растителни и билкови извлеци за лечение на болести.

Хомеопатия – система от лечебни средства, основаваща се на схващането, че предписване на многократно разредена субстанция, съдържаща причинителя на симптомите на страданието/ заболяването, би могло да ги премахне.

Остеопатия – прилага манипулации за възстановяване на нормалната активност на тялото за намаляване на болката (не се препоръчва за хора страдащи от остеопороза или възпаление на ставите).
   

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator