Начало
НачалоЗдравни новиниНЗОК е предложила на страните по НРД 2008 г. да излязат с обща декларация
НЗОК е предложила на страните по НРД 2008 г. да излязат с обща декларация 20 юни 2007

Сайтът на БЛС съобщава, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е предложила договарящите страни по Националния рамков договор (НРД) 2008 г. да излязат с обща декларация, която да бъде представена на Министерски съвет и Министерство на финансите в случай, че системата на здравеопазването продължава да бъде недофинансирана. Това стана ясно на пресконференция след проведените днес първо преговори по НРД 2008, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

В дискусията са участвали министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване доц. Борислав Китов, председателите на Български лекарски съюз и Български зъболекарски съюз – д-р Андрей Кехайов и д-р Николай Шарков.

Д-р Шарков съобщи, че в последните няколко години делът на средствата, отделяни за стоматологична помощ, е спаднал от 9 на 3%. Той бе категоричен, са необходими 0,5 млрд. лева за зъболекарска помощ. По думите му състоянието на зъбите на българите е влошено. Той посочи, че на днешната среща е трябвало да бъде поканен и министърът на финансите Пламен Орешарски, за да бъде запознат пряко с проблемите в системата на здравеопазването.

Председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов заяви, че бюджетът, който ще бъде отделен за здравеопазване за следващата година, трябва да бъде 6% от БВП.
Според Кехайов държавата трябва да поеме своя ангажимент и да осигури допълнително финансирани, тъй като отделяните се 4,3% са крайно недостатъчни. Кехайов обясни, че над 2% от тези 4,3% идват от осигуровките на гражданите, останалите средства от държавата.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator