Начало
НачалоЗдравни новиниЖените с брат близнак имат понижена фертилност
Жените с брат близнак имат понижена фертилност 19 юни 2007

  Проучване показва, че жените, които имат брат близнак е по-малко вероятно да се оженят и да имат деца, най-вече заради незащитеността им от тестостерона на брат им през деветте месеца прекарани в утробата на майката.

 Проучване на финландски близнаци посочва, че жени, които имат брат близнак мъж, имат 25% по-малка вероятност да забременеят. Тези пък, които имали деца, са раждали средно с две деца по-малко, отколкото майките, които имат сестра близнак.

 Базирано на проучване на данни от 18 и 19 век, изследователите са открили, че жените, имащи брат близнак са имали 15% по-малка вероятност да се оженят, съобщават Вирпи Луммаа от Университета в Шефийлд, Великобритания и Финландският Университет в Турку.

 Учените отдавна знаят, че хормоните влияят на ембриона в утробата. Тъй като мъжкият и женският ембрион имат еднакви нива на „женският” хормон естроген, момичетата близначка е много по-вероятно да бъде повлияно от тестостерона.
Изследвания върху гризачи показват, че хормоните в утробата могат да повлияят на развитието на бебето, но изследователите досега са нямали точни проучвания, които да докажат дали, това което на теория е възможно, на практика се случва в реалния живот.

 Много вероятно е, жената близнак да има по-мъжки черти и поведение, което да повлиява на нейното решение да се омъжи. Мъжките й черти може също така да я правят и по-малко привлекателна за отсрещния пол.


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator