Начало
НачалоСексуално здравеВиагра за жени?
Виагра за жени? 15 март 2007

В последните години на фармацевтичния пазар категорично се наложиха няколко продукта за сексуално стимулиране, които са ефективни при показания на еректилна дисфункция. Лабораториите, които се занимават с производството на подобни медикаменти, се опитват да синтезират и молекула, която да стимулира и жените. След дълги години на изследвания фирмата-производител на Виагра обаче се отказа от по-нататъшни изследвания без да даде ясен отговор защо. По аналогия се е допускало, че виаграта ще влияе и на жените, но на практика се е оказало, че тя е безсилна при тях както по отношение на желанието, така и по отношение на подобряване на сексуалната функция. Стотиците тестове, приложени на хиляди жени, не са дали очакваните резултати и затова (поне засега) представителките на нежния пол остават без медикаментозна молекула, която да е способна да регулира техните сексуални проблеми.
Причините препаратите, които специалистите предписват при сексуални смущения при мъжете да не действат при жените са много. Част от тях са биологическите различия, хормоналните противоположности, психологията, емоционалността и дори културните модели. Начинът, по който един мъж и една жена изживяват и изразяват своята сексуалност са доста различни. Така например при мъжа възбудата и желанието са тясно свързани, докато при жената това не е така. Нещо повече. При нея двете неща може да нямат никакви отношения помежду си. Със средствата на съвременната медицина специалисти са установили, че възбудата у мъжа активира определени мозъчни центрове, които при жената остават относително спокойни, дори когато тя е възбудена. За разлика от мъжа, при който доминира физическата възбуда, механизмът на желанието у жената се влияе много повече от усещането и разбирането, че тя е обект на желание, на нежност и внимание, които я предразполагат към интимна комуникация.
Всичките тези различия между двата пола са причината фармацевтичните лаборатории да пренасочат усилията си към създаването на продукт, който да влияе на женската психика така, както виагра действа на мъжката ерекция.

източник: интернет

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator