Начало
НачалоЗдравни новини50 млн лв за Пирогов от МЗ в последните две години
50 млн лв за Пирогов от МЗ в последните две години 15 юни 2007

Сайтът на Министерство на здравеопазването съобщи днес, че за последните две години МБАЛСМ "Н.И. Пирогов" е получила близо 50 млн лева от Министерството, като една голяма част от тези пари не са били по клинични пътеки, а МЗ са предоставили и суми на обща стойност 5,3 млн. лв. за капиталони разходи. От ведомството на Гайдарски считат за "напълно неоснователни и необосновани изказванията на протестиращи медици от Пирогов".

Сайтът допълва, че още с встъпването в своя мандат през 2005 г. новото ръководство на МЗ е предприело мерки за стабилизиране на болницата, която натрупала големи просрочени задължения. В края на 2005 г. са осигурени допълнителни средства за покриване на неразплатените задължения на болниците с държавно участие, като на „Пирогов” за тази цел са изплатени 11,5 млн. лв.
През 2006 г. отново за покриване на просрочените задължения от предходните години на „Пирогов” е преведена допълнителна субсидия от 11,2 млн. лв.

Отделно от тези суми, МЗ е финансирало и извършвана дейност в „Пирогов”. От 2005 г. досега само от МЗ (извън сумите по клинични пътеки, заплащани от НЗОК) болницата е получила заплащане за дейност в размер на 21,5 млн. лв.

Извън тези суми МЗ е осигурявало и средства за капиталови разходи за «Пирогов» - за извършване на ремонти на сградата и за закупуване на апаратура.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator