Начало
НачалоСексуално здравеВ депресия сте? Вдигнете сватба!
В депресия сте? Вдигнете сватба! 14 юни 2007

  Тъжни сте, уморени, без тонус и желание за каквото и да е! Тоест вие сте с понижен дух. Ако искате да избягате от това състояние без затруднения и без нуждата от антидепресант, потърсете си партньор! Екип от американски психолози доказаха, че сключването на брак е много ефикасен начин да се преборите с депресията.

  Авторите анализирали данните на 3 066 самотни американци на възраст до 55 години, депресирани или не, всичките доброволци за участие в американска национална анкета за семейството (US National Survey of Families and Household). През период от 5 години, изследователите са идентифицирали всички, които са се оженили и са им задавали въпроси за качеството на семейния им живот и брачни отношения.

  Резултатите показали, че бракът е оказал благоприятен ефект върху духа. Изследователите от Университета в Охайо показват, че този граждански акт е свързан с понижение с 3,5 точки средно в нивото на един тест за еволюция на депресията. Крайният резултат от 23 или повече се дължи на депресията. Ефектът е особено изявен при депресивните личности, които са се оженили, техният резултат е спеднал със 7,5 точки в сравнение с хората, които са останали сами.

  Бракът не винаги е панацея. Резултатите показват, че благоприятния ефект върху духа не пречи на депресираните да са по-малко пестеливи в  щастието си и да създават повече конфликти със своите пололовинки, отколкото не депресираните.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator