Начало
НачалоСексуално здравеСърцето на жените принадлежи на бащите им
Сърцето на жените принадлежи на бащите им 14 юни 2007

Май изглежда, че като малки момиченца, всички жени са били влюбени в бащите си. Тези, които са поддържали задоволително активна връзка с него през цялото си детство са много склонни като възрастни да изберат за себе си мъж, който прилича на „тати” физически. Това става в почти всички случаи според проучване публикувано в списание Evolution and Human Behaviour.


Изследователи- психолози от университета Durham в Лондон и два полски института са изучавали взаимоотношенията между бащи и дъщери и връзката им с избора на сексуален партньор на момичетата като възрастни. 


  Разпиптали са 49 жени на средна възраст, избрани от 14 града, избрани като по–атрактивни.  За да не се ориентират случайно, учените разгледали снимки за да остановят цвета на очите, косите, раменете и неутралните външните белези, например като стилът на обличане. Паралелно с това, изследователите проучили и сравнили лицата на желаещите учстници в проучването, с тези на бащите на жените. Накрая разпитали жените за взаимоотношенията с бащите им, как са си прекарвали времето заедно, на какви игри са играли и какви са емоционалните им спомени от детството. 


  Резултатите: „момичетата на татко” избирали изключително по–често от другите, лицата, приличащи на тези на бащите им. Тези, който не са били близки с бащите си по време на детството, много по –често се насочвали към напълно различни лица.

  За Lynda Boothroyd, един от психолозите, „това проучване показва със сигурност, че връзка между бащите и дъщерите се отразява на критериите, въз основа на които жените оценяват атрактивността на един мъж. Също така е доказателство, че нашият мозък не създава просто прототипите на идеалното лице въз основа на заобикалящата среда, но най-вече въз основа на лицата на тези, с които имаме силна връзка”. Вече знаем, че жените които по време на детството си имат позитивен контакт с татковците си избират мъже, чиято централна част на лицето прилича нат яхната.
Или както се пее в песента на Marilyn Monroe „My heart belong to daddy”.....

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator