Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиМолибден
Молибден

Молибденът участва в метаболизма на въглехидрати и липиди. Като най-подходящ се приема дневен прием 75-250 мкг. Минералът допринася за предотвратяване на анемия и за доброто общо физическо състояние, тъй като е съставен компонент на ензимът, който осигурява усвояването на желязото от организма.
Медицинската наука не е доказала, че причината за някое клинично състояние се дължи на дефицит на молибден. Свръхприем (над 5 мг. дневно) се счита за токсична доаза. На практика не е необходимо набавянето на допълнителни количества молибден чрез хранителни добавки.
Минералът няма никакво приложение в активния спорт и бодибилдинга.
Най-добри източници на молибден са тъмнозелените листни заленчуци и бобовите и зърнени култури.

www.doctorbg.com 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator