Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиКобалт
Кобалт

Кобалтът има скромно участие в образуване на еритроцитите (червените кръвни клетки). Металът също така е съставна част на витамин В12 (кобаламин).
Човешкият организъм се нуждае от много малки количества (около 8 мкг) кобалт. Минералът няма някакво особено значение за професионалния и аматьорския спорт.
Естрогенът, тютюнът и алкохолът са сред основните врагове на кобалта. Въпреки това дефицит се среща рядко, както и причинена от недостиг на минерала анемия. Липсват данни за токсичност.
Най-добри източници на кобалт са черния дроб, месата и млечните продукти.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator