Начало
НачалоСправочникМедицински центровеSPA ХотелиСтарозагорски минерални бани
Старозагорски минерални бани 
Категория: SPA ХотелиГрад: Стара Загора
 

Курортът е известен със своята хилядолетна история. Разположен сред южните гористи разклонения на Сърнена гора, на 12 км от Стара Загора.

История:

От тракийско и римско време са запазени интересни културни паметници – басейни от прозрачен мрамор, балнеологични помещения и други бански съоръжения и др.

Климат:

Климатът на курорта (разположен на 360 м надморска височина) е преходно-континентален, смекчен от известно средиземноморско влияние. Минералната вода е гореща, слабо минерализирана, хидрокарбонатно-натриево-калциева и магнезиева, по състав неутрална реакция и съдържание на мета силициева киселина в колоидно състояние 34 мг / литър.

Индикациите на курорта за лечение и профилактика включват следните заболявания:

1. На опорно-двигателния апарат,
2. На периферната нервна система,
3. Гинекологични,
4. Бъбречно-урологични и стомашно-чревни.

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator